Haldol Decanoas Amp 1 X 1ml/50mg/ml

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op voorraad

Aanpasbare opties:

Maximaal 14 tekens

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Gebruik
  • Na stabilisatie, om de 4 weken een dosis gelijk aan 10 tot 15x de orale dagdosis
  • Standaarddosis bij lichte en matige psychotische toestanden: 50 tot 150 mg om de 4 weken
  • Max. 300 mg om de 4 weken

Toedieningswijze

  • Diep IM
  • Max. 3 ml /injectieplaats (om lokale reacties te vermijden)
Samenstelling

Welke stoffen zitten er in dit middel?50 mg/ml oplossing voor injectie:De werkzame stof in dit middel is haloperidol. Elke ml van de oplossing voor injectie bevat 70,52 mg haloperidoldecanoaat, overeenkomend met 50 mg haloperidol. De andere stoffen in dit middel zijn benzylalcohol en sesamolie.100 mg/ml oplossing voor injectie:De werkzame stof in dit middel is haloperidol. Elke ml van de oplossing voor injectie bevat 141,04 mg haloperidoldecanoaat, overeenkomend met 100 mg haloperidol. De andere stoffen in dit middel zijn benzylalcohol en sesamolie.

Indicatie
  • Onderhoudsbehandeling van psychotische stoornissen.
Contra indicatie

De ziekte van Parkinson. Aangezien de ziekte van Parkinson het gevolg is van een onvoldoende secretie of activiteit van dopamine, zal een neurolepticum die toestand nog verergeren.Comateuze toestanden, onderdrukking van het centraal zenuwstelsel o.a. ten gevolge van alcohol, bekende overgevoeligheid voor één van de bestanddelen of andere butyrofenonen, laesies aan de basale ganglia.Gekende QT-verlenging en familiale voorgeschiedenis van QT-verlenging, bestaande ritmestoornissen of torsades de pointes.

Details
CNK0047779
FabrikantenJohnson & Johnson
MerkenJohnson & Johnson
Breedte78 mm
Lengte93 mm
Diepte24 mm
Verpakkingshoeveelheid1
Bijsluiter