
Paracetamol 1g Sandoz Tabl 120
Niet op voorraad
Neem contact op met ons via telefoon of e-mail, dan bekijken we samen de mogelijkheden.
Onze Leveringsmethodes:
Afhalen in de apotheek
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.
Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.
Als apothekers bieden we ook farmaceutische zorg. Na aankoop van een geneesmiddel of medisch hulpmiddel kun je ook contact met ons opnemen als je vragen hebt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via mail of telefoon.
Lees meer over Indicatie , Samenstelling , Interacties , Bijwerkingen , Contra indicatie , Gebruik , Gegevens en Bijsluiter .
Lichte tot matige pijn bij artrose van de heup en de knie.
Welke stoffen zitten er in dit middel?
De werkzame stof in dit middel is paracetamol.
Elke tablet bevat 500 mg paracetamol.
Elke tablet bevat 1 g paracetamol.
De andere stoffen in dit middel zijn povidon K-30 (E 1201), gepregelatiniseerd zetmeel (maïs), natriumzetmeelglycolaat (type A) en stearinezuur (E 570)
Neemt u nog andere geneesmiddelen in? Neemt u naast Paracetamol Sandoz nog andere geneesmiddelen in, of heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat innemen? Vertel dat dan uw arts of apotheker.
Neem in het bijzonder contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel inneemt, als u een van de volgende geneesmiddelen gebruikt:
andere geneesmiddelen die paracetamol bevatten zoals, bijvoorbeeld, sommige geneesmiddelen tegen griep en verkoudheid. Neem nooit meer dan de maximale dagdosering van paracetamol, want dat kan de lever ernstig beschadigen.
andere geneesmiddelen waarvan bekend is dat ze invloed hebben op de lever geneesmiddelen die leverenzymen opwekken zoals:
-
barbituraten zoals fenobarbital (groep verdovingsmiddelen en geneesmiddelen voor de behandeling van epilepsie)
-
bepaalde geneesmiddelen die gebruikt worden bij epilepsie, zoals fenytoïne, carbamazepine
-
bepaalde middelen tegen depressieve stemmingen (tricyclische antidepressiva)
-
geneesmiddelen om tuberculose te behandelen, zoals rifampicine en isoniazide
probenecide (geneesmiddel om hoge concentraties urinezuur in het bloed en jicht te behandelen)
zidovudine (ook wel AZT genoemd, een geneesmiddel dat wordt gebruikt om hiv-infecties te behandelen)
chlooramfenicol (een antibioticum dat gebruikt wordt om infecties te behandelen)
flucloxacilline (antibiotica), omdat dit kan leiden tot een ernstig risico op bloed- en
vochtafwijkingen (metabole acidose met verhoogde anion gap) die dringend moeten worden
behandeld. Ze kunnen met name voorkomen bij mensen bij wie de nieren niet goed werken (nierinsufficiëntie), met bloedvergiftiging (sepsis wat tot beschadiging van organen kan leiden), ondervoeding, langdurig alcoholisme, en bij gebruik van de maximale dagelijkse doses paracetamol.
metoclopramide of domperidon (geneesmiddelen voor de behandeling van misselijkheid en overgeven)
colestyramine (een geneesmiddel om de cholesterolspiegel te verlagen)
coumarines om het stollen van bloed te voorkomen, zoals warfarine, fenprocoumon of acenocoumarol
lamotrigine (een geneesmiddel voor de behandeling van epilepsie of psychische stoornissen die bipolaire stoornissen worden genoemd)
salicylamide (een geneesmiddel voor de behandeling van pijn en ontsteking)
- Mogelijke bijwerkingen
Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.
Stop met de behandeling en neem onmiddellijk contact op met uw arts in geval van ernstige allergische reacties (overgevoeligheid) op paracetamol, met mogelijke verschijnselen zoals:
zwelling van het gezicht, de lippen, nek of keel (angio-oedeem), kortademigheid (dyspneu), zweten (zweetaanvallen), misselijkheid of lage bloeddruk, en ook shock (zeer zelden: kan optreden bij tot 1 op de 10.000 mensen).
De volgende andere bijwerkingen kunnen optreden na gebruik van paracetamol:
Zelden (kunnen optreden bij tot 1 op de 1000 mensen) bepaalde bloedaandoeningen: - verminderd aantal bloedplaatjes met als gevolg een verhoogd risico op bloedingen of bloeduitstortingen (trombocytopenie) - onverklaard hematoom (trombocytopenische purpura) - verminderd aantal witte bloedcellen (leukopenie) - verminderd aantal rode bloedcellen, waardoor de huid lichtgeel kan worden en zwakheid en kortademigheid kan ontstaan (hemolytische anemie) ernstige vermindering van het aantal witte bloedcellen waardoor de kans op infecties groter wordt (agranulocytose), na langdurige behandeling allergieën (uitgezonderd angio-oedeem)
afwijkende werking van de lever, toename van leverenzymen in het bloed, leverfalen, levernecrose, geel worden van huid of oogwit
huiduitslag, jeuk, zweten, roodheid, galbulten (netelroos)
depressie, verwarring; dingen zien, voelen of horen die er niet zijn (hallucinaties)
schudden, hoofdpijn
wazig zien
zwelling door vasthouden van vocht (oedeem)
bloedingen, maagpijn, diarree, zich misselijk voelen, overgeven
duizeligheid, algeheel gevoel van onwelbevinden, koorts, zich suf voelen
Zeer zelden (kunnen optreden bij tot 1 op de 10000 mensen) ernstige vermindering van het aantal bloedcellen, wat zwakheid of blauwe plekken kan veroorzaken of de kans op infecties vergroten (pancytopenie) ernstige huidreacties
generaliseerde huiduitslag (exantheem)
beklemd gevoel vanwege krampen van de spieren van de luchtwegen (bronchospasmen) bij personen die gevoelig zijn voor acetylsalicylzuur of andere NSAID's (groep pijnstillers met ontstekingsremmende en koortswerende werking).
lage bloedsuikerspiegel
verminderde werking van de nieren, ontsteking van de nieren (interstitiële nefritis), vlokkige urine (steriele pyurie), bloed in de urine, geen urine kunnen produceren.
Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?
U bent allergisch voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden onder rubriek 6.
Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?
Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel inneemt in geval van:
regelmatig gebruik van grote hoeveelheden alcohol leverproblemen zoals ontsteking van de lever of verminderde werking van de lever syndroom van Gilbert (een zeldzame erfelijke stofwisselingsziekte met mogelijke verschijnselen zoals het geel worden van de huid of het oogwit) nierproblemen (matige tot ernstige vermindering van de werking van de nieren) een erfelijk tekort van een bepaald enzym genaamd glucose-6-fosfaat-dehydrogenase abnormale afbraak van rode bloedcellen, waardoor de huid lichtgeel kan worden en zwakheid en kortademigheid kan ontstaan (hemolytische anemie) een gebrek aan totale hoeveelheid lichaamswater (uitdroging) ondergewicht of chronische ondervoeding astmatische patiënten die gevoelig zijn voor acetylsalicylzuur
Volwassenen en adolescenten > 15 jaar
- Start met een halve tablet (500 mg) en zo nodig 1 tablet (1 g)
- De maximale dagdosering is 4 tabletten (4 g)
- Het minimuminterval tussen de toedieningen moet 4 uur zijn.
Toedieningswijze
- Slik de tabletten in met een voldoende hoeveelheid water of los ze op in een voldoende hoeveelheid water, goed roeren en opdrinken
CNK | 3073277 |
---|---|
Organisaties | Sandoz |
Merken | Sandoz |
Breedte | 105 mm |
Lengte | 107 mm |
Diepte | 75 mm |
Hoeveelheid verpakking | 120 |
Actieve ingrediënten | paracetamol |
Behoud | Kamertemperatuur (15°C - 25°C) |