Olanzapine Eg Filmomh Tabl 98 X 10,0mg Pip

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Olanzapine EG-tabletten dienen eenmaal daags te worden ingenomen volgens het advies van uw arts. Probeer uw tabletten iedere dag op hetzelfde tijdstip in te nemen. Het maakt niet uit of u ze met of zonder voedsel inneemt. Olanzapine EG filmomhulde tabletten zijn voor oraal gebruik. U moet de Olanzapine EG-tabletten in hun geheel met water doorslikken.

Samenstelling
 • De werkzame stof in Olanzapine EG is olanzapine. Elke Olanzapine EG tablet bevat 5 mg, 7,5 mg, 10 mg, 15 mg of 20 mg actief bestanddeel.
 • De andere stoffen in Olanzapine EG zijn (kern van de tablet) watervrije lactose, microkristallijne cellulose, crospovidon, magnesiumstearaat en (filmomhulling van de tablet) polyvinylalcohol, titaandioxide (E171), talk, sojalecithine (E322) en xanthaangom (E415).
Indicatie

Olanzapine EG bevat de werkzame stof olanzapine. Olanzapine EG behoort tot een groep vangeneesmiddelen die antipsychotica worden genoemd en wordt gebruikt ter behandeling van de volgende aandoeningen:

 • Schizofrenie, een ziekte met verschijnselen zoals het horen, zien of voelen van dingen die er niet zijn, waangedachten, ongebruikelijke achterdocht en teruggetrokken gedrag. Mensen met deze ziekte kunnen zich ook depressief, angstig of gespannen voelen.
 • Matige tot ernstige manische episoden, een aandoening met verschijnselen van opwinding of euforie.
Contra indicatie
 • U bent allergisch voor één van de stoffen in dit geneesmiddel, pinda's of soja. Een allergische reactie kan herkend worden aan huiduitslag, jeuk, een gezwollen gezicht, gezwollen lippen of kortademigheid.
 • Indien voorheen reeds oogproblemen zoals bepaalde vormen van glaucoom (verhoogde druk in het oog) bij u werden vastgesteld.
 • Het gebruik van Olanzapine EG bij oudere patiënten met dementie is niet aanbevolen aangezien het ernstige bijwerkingen kan hebben.
 • Geneesmiddelen van dit type kunnen abnormale bewegingen van vooral het gezicht of de tongveroorzaken. Als dit optreedt terwijl u Olanzapine EG gebruikt, moet u dit aan uw arts vertellen.
 • In zeer zeldzame gevallen veroorzaken geneesmiddelen van dit type een combinatie van koorts, een snellere ademhaling, transpiratie, spierstijfheid en sufheid of slaperigheid. Indien dit voorkomt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.
 • Gewichtstoename werd waargenomen bij patiënten die Olanzapine EG innamen. U en uw arts dienen regelmatig uw gewicht te controleren. Indien nodig, overweeg het raadplegen van een diëtist of de hulp van een dieetprogramma.
 • Bij patiënten die Olanzapine EG innamen, werden hoge bloedsuikerspiegels en hoge vetgehaltes (triglyceriden en cholesterol) waargenomen. Uw arts dient bloedtesten uit te voeren om uw bloedsuikerspiegels en bepaalde vetgehaltes te controleren vooraleer te starten met de inname van Olanzapine EG en regelmatig tijdens de behandeling.
 • Informeer uw arts, indien u of iemand anders in uw familie een voorgeschiedenis heeft vanbloedklonters, aangezien dergelijke geneesmiddelen geassocieerd werden met de vorming vanbloedklonters.
Details
CNK3734795
FabrikantenPi Pharma
MerkenEG
Breedte78 mm
Lengte150 mm
Diepte73 mm
Bijsluiter