Sjankara Bergamot Ess. Olie Bio 11ml

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Citrus aurantium ssp bergamia. (Limonene - Linalyl acetate - Linalool, Gamma terpinene - Beta pinene - Beta bisabolene).

Deze olie is bekend voor haar frisse geur, haar rustgevende kwaliteiten (o.a. angsten, slaapproblemen en depressies ten gevolge van angsten)...

Bergamot reguleert de hypothalamus en heeft daardoor een hormoonbalancerende werking.

Kan gebruikt worden bij acne/ dermatose.

Zeer geschikt bij puberaal gedrag, ongeacht de leeftijd...

De psychische werking lijkt op die van Lavendel, maar een combinatie van de twee werkt juist verzwakkend.

In de palliatieve zorg in te zetten bij pessimisme, verbittering, verdriet, stress, slaapproblemen en onderdukte emoties.

Is de lekkerste 'geurvreter'.

Uitwendig gebruik in combinatie met zonlichtblootstelling kan evenwel zonne-allergie en abnormale pigmentering van de huid uitlokken.

Contra indicatie

OPGELET: niet in bad gebruiken, géén zonnebad na massage met een olie met bergamot erin. Het is een gevoelige olie, dus na het verbreken van de verzegeling binnen het jaar verbruiken.

Gegevens
CNK4369823
FabrikantenSjankara
MerkenSjankara