Sjankara Vetyver Ess. Olie Bio 11ml

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Vetiveria zizanoides (Khusimol, beta-vetyvene, alpha-vetyvone, beta-vetivone). Afkomstig uit Indonesië. Gebruikt bestanddeel is de wortel.

Het is een goede huidverzorgende olie die heel veilig is en lang gebruikt mag worden. De werking heeft veel gemeen met patchouli. Het is een bactericide en is aderversterkend. Het is een olie die veel gebruikt wordt in mannenparfums. In de huidverzorging wordt het vooral gebruikt voor de ouderwordende vermoeide huid, bij eczeem, netelroos en vaak als fixeermiddel als andere etherische oliën heel vluchtig zijn. Zelfs in kleine concentraties laat het de geur van andere e.o. naar boven komen. Benzoë en patchouli hebben dit ook.

Stimuleert de circulatie, o.a. bij zware en vermoeide benen, winterhanden en -voeten. Aardend. Geeft energie bij geestelijke uitputting, oververmoeidheid en burn-out.

Deze etherische olie is zeer stroperig en dikvloeibaar. Om gemakkelijker te druppelen kan je de vetyver opwarmen au-bain-marie (50 à 60°C).

Contra indicatie

Niet gebruiken bij baby's, kinderen en zwangere vrouwen.

Details
CNK4372520
FabrikantenSjankara
MerkenSjankara